Blogg

Sommaraktiviteter och motion

Förslag på roliga saker att göra nu under sommaren tillsammans med din hund och som ett extra plus så får vi tvåbenta lite motion vi också.

  • Budföring

Du skickar hunden mellan två personer i öppen terräng. Börja med ett kort avstånd på ca 20m som snabbt ökas på allt eftersom hunden förstår vad den ska göra. Ge hunden en godis varje gång den kommer fram och sätter sig på vänster sida och låt den sitta där en stund och vila innan den skickas tillbaka. Upprepas två till sex gånger beroende på hundens kondition och hur lång sträckan är. Avsluta med att den person som är mest populär springer tillsammans med hunden till nästa person och hunden får belöning. Bra träning för er som vill vara med och tävla om ”snabbaste perron” i Gränna! Kom ihåg att värma upp hunden ordentligt innan den släpps när den börjar förstå, så att skador undviks.

  • Cykla med hund

För en vuxen hund som inte har problem med sina höfter eller armbågar är detta en trevlig omväxling. Börja med korta sträckor, hunden i koppel och tillåt endast hunden att trava i olika tempon bredvid dig när du cyklar. Cyklar du på grus eller naturvägar och hunden kan vara lös så kan den få välja tempo själv vissa sträckor och därmed få möjlighet att sträcka ut i full galopp emellanåt.

  • Simträning

Härligt med sjöar och hav som hunden kan få svalka sig i och med möjlighet att få en toppenbra träning för hela kroppen. Ha alltid koll på algblomningen och låt aldrig hunden bada om du misstänker att det kan vara giftalger.  Låt gärna hunden simma tillsammans med dig. Med den vuxna hunden kan du träna att den bogserar dig. Då håller du i hundens päls vid höfterna och flyter bara med. Bra träning inför sim och livräddningsprovet i Gränna. Att hämta en dummie som flyter och som kastas ut i vattnet är även det en bra och uppskattad träning.

  • Dykträning

Låt hunden få plocka upp föremål som sjunker till botten. Från början endast på grunt vatten där hunden bottnar och öka sedan på djupet. En flaska med sand och gärna ett snöre så att den inte försvinner för dig. Det finns även bra hundleksaker som sjunker och är i olika former som du lätt sätter ett snöre i. Har du tillgång till en brygga eller pool så prova om hunden törs dyka ner i vattnet från kanten. En del hundar kan även lära sig att dyka neråt från att den simmar. Prova dig fram med din hund och ha tålamod!

  • Spår i skogen

Gå ut ett spår i skogen som är 100 till 600m långt åt din hund beroende på hundens ålder och erfarenhet. Ta gärna med dig en annan hund eller kanske resten av familjen. Lägg ut en till fem av hundens favoritleksaker där ni går och låt sedan hunden få spåra vart ni gått. Stanna och lek en lång stund vid varje fynd hunden gör, och följ sedan efter när den vill fortsätta spåra. Använd gärna en bra spårsele av Nomi typ och en spårlina så slipper ni trassla in er.

  • Paus på promenaden

Låt hunden sitta lös om det går och titta på när du lägger ut några favoritleksaker i skogen. Gå sedan tillbaka till hunden och skicka den ut att leta. Ropa på hunden när den hittat ett föremål och ge den godis eller lek så att den vill komma tillbaka till dig. Du kan sedan skicka ut hunden igen att hämta nästa och nästa föremål.

 

Här får du lite flera förslag på aktiviteter. http://blogg.haromi.se/?p=1019

En bra sida att handla sina hundsaker ifrån www.haromi.se/

Ha en riktigt härlig sommar!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Räkna ut nedan * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.