Blogg

Allergifria hundar finns dom?

Kan vi få fram allergivänliga hundar?

Den frågan undersöker forskare på Karolinska Institutet. Tillsammans med företaget Medi-Tec jobbar de för att ta fram ett botemedel mot pälsdjursallergi. Nu kan du stötta allergiforskningen genom att testa hur allergivänlig just din hund är.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forskningen som Medi-Tec har gjort hittills har visat att vissa hundar bär på mer allergen (allergiframkallande ämnen) än andra. Om en hund framkallar allergi eller inte, skiljer sig mer mellan enskilda individer än mellan raser. Det är delvis genetiskt betingat, men även skötseln kan påverka mängden allergen. Typ av päls, torr hud eller mjäll, ålder, kost och kosttillskott är andra faktorer som kan inverka. Kanske finns det även en koppling mellan allergen och färgen på pälsen? Eller om hunden ofta badar utomhus… Det är många frågor som ska besvaras för att kunna bota pälsdjursallergi.

 

I dag lider upp till 10 % av svenska befolkningen av hundallergi. Även om de kanske inte själva har hund, så drabbas de ofta ändå. Nu kan du vara med och bidra till att förbättra deras vardag. Genom att beställa Allergenius Dog ®, marknadens första allergentest, mäter du allergenmängden hos din hund. Testet kostar 395 kronor och är lätt att använda. Två borstprov, ett salivprov som givetvis inte innebär några obehag för din hund och besvara några frågor är allt du behöver göra. Resultatet får du inom 2–4 veckor och samtidigt har du varit med och stöttat forskningen.

 

Genom att ta reda på hur pass allergivänlig just din hund är, hjälper du forskningen att snabbare hitta svaren på vad det är som gör hundar allergiframkallande. Och hur de kan bli mer allergivänliga, så att fler kan få uppleva glädjen med att ha hund.

 

Stötta forskningen – beställ ditt test på www.allergenius.se och gilla Medi-Tec på Facebook! (https://www.facebook.com/pages/Medi-Tec/549878995146119)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Räkna ut nedan * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.