Friskvård

Att hålla sin hund frisk är alla hundägares uppgift och största önskan. Som fysioterapeut kan jag hjälpa till att bygga upp muskler och att hålla dessa i bra skick så att hunden kan må så bra som möjligt. Ibland händer det trots allt olyckor och att hunden gör sig illa. Ibland så får hunden med sig någon dålig gen från släkten som gör att den behöver extra mycket friskvård för att hålla sig fri från symtom såsom hältor och andra smärtor.

Med hjälp av massage och stretching så bibehåller hunden sin naturliga elasticitet och smidighet som den är född med och man förebygger muskelrelaterade problem. Alla kan lätt lära sig att massera och stretcha sin hund!

Varierande motion behöver alla hundar och har du en hund som du tävlar och tränar med lite hårdare så är detta ännu viktigare för att hunden ska fortsätta vara frisk!

Har hunden problem med pålagringar på tex. höfter eller armbågar så underlättar det för hunden om den är i bra kondition och har en bra utvecklad muskulatur som får stärka upp de brister hunden har.

Kost och hull är en viktig punkt att alltid ha koll på som hundägare! Alla hundar ska ha en midja när man tittar på hunden uppifrån då den står upp och man ska lätt kunna känna revbenen när man drar sina fingrar över dessa.

När man tränar fysiskt hårt med hunden (vid tex. sökträning) är det viktigt att den är uppvärmd innan man sätter igång! Du har väl aldrig varit med om en elit idrottsman eller kvinna som kommer ner från läktaren och direkt ut och ska prestera? Nej, för här har man lärt sig att uppvärmningen är av största vikt om man vill kunna fortsätta tävla länge utan skador. För hundar så tar det ca 20 min innan hela kroppen är varm om det är plusgrader ute och lika viktigt är det är värma ner. Därefter stretching.

Skriv en rad ...

Räkna ut nedan * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Nyhetsarkiv